Svenska ambassaden i Thailand

0

Svenska ambassaden i Thailand är en av de största ambassaderna i Asien och är förutom Sveriges beskickning i Thailand även den för Burma/Myanmar och Laos. På ambassadens hemsida finns massor av matnyttig information om du planerar en resa till något av dessa länder, eller exempelvis om UD avråder från att resa dit.

Ambassaden hjälper till

Svenska ambassaden i Thailand kan hjälpa dig i alla konsulära frågor, exempelvis frågor om pass och medborgarskap, vigslar, förnyelse av körkort och mycket annat. Ambassaden handlägger också viseringsansölningar till Sverige från Thailand och Myanmar samt ansökningar om uppehållstillstånd för anhöriginvandring och studier. Man hjälper också svenska medborgare i nöd som har råkat ut för en olycka, blivit sjuka eller tappat bort sitt pass.

Stöd till svenska företag

Thailand är Sveriges största handelspartner i Sydostasien. Den svenska ambassaden ska därför främja och understödja handel mellan svenska och thailändska företag och ge service till dessa. Exempelvis har Sverige och Thailand slutit avtal om undvikande av dubbelbeskattning, olika ekonomiska, tekniska och vetenskapliga samarbeten samt ömsesidiga skydd av investeringar. Ambassaden kan stötta i denna typ av förhandlingar, avtal och näringslivssamverkan.

Rik natur och kultur

Få hjälp från svenska ambassaden i Thailand

Svenska ambassaden i Thailand tillhandahåller nyttig reseinformation för svenska turister och affärsresenärer till Thailand, Myanmar och Laos. Ambassaden ger stöd i alla konsulära ärenden såsom frågor om pass och medborgarskap samt hjälper svenskar som hamnat i svårigheter; blivit av med passet, råkat ut för olyckor eller blivit drabbade av sjukdom. Här kan även thailändska och burmesiska medborgare ansöka om viseringar och olika typer av uppehållstillstånd för Sverige.