Resa till Koh Ngai

Varför inte ta en resa till Koh Ngai, även kallas Koh Hai, är en thailändsk ö som ligger 12 kilometer söder om ön Koh Lantas sydligaste spets, i provinsen Krabi. Det är det perfekta stället för alla de som söker lugn och ro på sin semester, och som kan avstå shoppingen då det inte finns något större utbud att botanisera i. Det finns endast ett fåtal mindre hotell på ön, såsom mysiga bungalow resorts belägna på ständerna. Dessa ligger långt ifrån varandra vilket passar dig som gillar ställen som inte är för exploaterade. På stranden kan du slappna av och slippa bli störd av påstridiga försäljare, då det knappt bor någon fast befolkning på ön, och enligt lag inte är tillåtet med denna typ av försäljning.

Resa till Koh Ngai

Koh Ngai är ett mycket populärt resmål för speciellt backpackers, och för de som reser runt själva för att hitta landets dolda guldkorn. Besökarna på ön brukar direkt inse när de satt sina fötter på ön att det är ett riktigt paradis. Det är en ö med rikt vattenliv som bidrar till en fantastisk upplevelse för dykare och snorklare, då det finns många vilda djurarter och en oförstörd miljö. Det finns även många barnfamiljer och andra typer av resenärer som besöker den fridfulla ön. Koh Ngai är en ö som svenskar verkligen gillar, de utgör hela 70 % av alla besökare.

Precis som många andra öar i provinsen Krabi är Koh Ngai omgiven av flera hundratals lodräta bergsväggar, vilka magnifikt och ståtligt reser sig upp ur det ljusa och kristallklara vattnet. Det finns inga vägar på ön, och el finns endast några timmar om dygnet, men oftast behöver man inte mer för att klara sig. Du kan få el dygnet runt på de resorts som erbjuder sina kunder aircondition. Detta är ön för dig som vill ha en lugn upplevelse där det är viktigare att varva ner än att festa och shoppa.

Det finns populära utflyktsmål

Ett av de populäraste utflyktsmålen från ön är att resa till den närliggande ön Koh Muk. Där kan man besöka en mycket omtalad smaragdgrotta, emerald cave, som går 80 meter rätt in i berget. Man kan ta en longtailbåt, vilka används i taxitrafik mellan öarna Koh Ngai, Koh Mook (Koh Muk) och Koh Kradan, Denna resa tar cirka 30 minuter och kostar några hundra Baht. Vill man istället bara njuta av ett mysigt resort, kan man boka in sig på Thapwarin Resort. Det är ett populärt litet resort belägen på stranden som är cirka 2 kilometer lång. Den är även mycket långgrund vilket passar bra för familjer med barn.

Runt ön finns det många ställen med otroligt bra snorklingsvatten. Det finns både mjuka och hårda koraller, och cirka 50 meter från stranden finns ett korallrev på 2 – 10 meters djup med flera arter av fiskar. Dock är mycket förstört för över 30 år sedan när det var många som sysslade med dynamitfiske på platsen. Man kan från Koh Ngai ta sig till de populära dykplatserna Rock Nai och Koh Rock för att dyka och snorkla. Eller så kan man hyra en kajak, och i lugn och ro paddla runt ön för en dag.

Boka en resa till Koh Ngai

Många vill resa till Koh Ngai för att njuta av en fridfull plats i lugn och ro, där nattliv, shopping och buller från bilar är långt borta. Stämningen är så pass avspänd att vissa besökare har blivit så fängslade av öns rofyllda enslighet, att de stannat i månader. Vem vill inte åka till ett ställe där man finner den ultimata avkopplingen?

Hur reser man till Koh Ngai

Vill man resa till Krabi och specifikt ön Koh Ngai kan man köpa en charterresa, en flygstol eller bara ett hotellrum, om man redan är i närheten. Flyget kan du från flera orter i Sverige ta året runt, och det landar på den närmaste flygplatsen i Thailand, vilken är Krabi. Det tar cirka 11 timmar att resa från Stockholm till Krabi, och mellanlandning förekommer oftast. Det svenska utrikesdepartementet, UD, avråder för tillfället för resor till fyra provinser i södra Thailand. Dock är inte Krabi en av dessa, men kolla alltid innan du reser någonstans om det finns en avrådan från departementet. Det är alltid viktigt att se till säkerheten när man är ute och reser.

Ska du resa till Koh Ngai bör du tänka på att alla från Sverige som reser till ett land utanför Europeiska Unionen, EU, måste ha ett giltigt pass. Det krävs ofta att passet skall vara giltigt tre månader efter din hemkomst. Svenska medborgare med en utresebiljett och giltigt pass får stanna i Thailand i upp till 30 dagar. Skall du stanna längre krävs ett visum som utfärdas av den thailändska ambassaden i Stockholm eller deras konsulat i Göteborg. Har du frågor om pass- och visum kan du alltid kontakta ambassaden eller konsulatet för bästa hjälp. Vissa vill vaccinera sig innan de åker utomlands, då är det bäst att kontakta en vaccinationsmottagning för att ta reda på vilka vaccinationer som behövs.

Besök en paradisö

Vill du åka på en resa där du slipper ett hektiskt nattliv, shoppinggator i oändlighet och försäljare som stör när du läser din favoritbok på stranden? Om detta låter som något du skulle gilla bör du direkt boka en resa till Koh Ngai. Det är paradisön som passar alla resenärer från barnfamiljer och ensamresande, till backpackers. Skulle det vara så att du skulle ledsna på de otroligt fina stränderna kan du åka på en utflykt. Kanske vill du dyka eller se den populära smaragdgrottan? Det finns något för de flesta. Se till att ditt pass är giltigt, packa några böcker och badkläder, boka sedan en resa till semesterön du kanske aldrig kommer vilja lämna. Njut av lugn och ro på en populär paradisö.

En paradisö där man känner lugnet