Koh Lanta Thailand

Koh Lanta Thailand (ibland stavat Ko Lanta) är ett distrikt i Krabi provinsen i Thailand. Distriktet består av fyra ögrupper och är en mycket populär plats för turister från hela världen. De olika ögrupperna är Mu Ko Ngai, Mu Ko Rok, Ko Klang Mu Ko Lanta. Man tror att namnet kommer ifrån det javanesiska ordet för grillad fisk men detta är fortfarande omdebatterat. Området tros också vara ett av de äldsta samhällena i hela Thailand. Det som lockar till Koh Lanta är främst naturen.

Ta dig till Koh Lanta Thailand

Koh Lanta Thailand har under åren blivit ett av de mest populära resmålen för svenskar. Om du någonsin varit här så kommer du att förstå varför. De vackra stränderna och lugna livsstilen bjuder på en oförglömlig upplevelse som tagen från ett vykort. Det är också en perfekt plats för det nykära paret eller för de som vill ha en romantisk stund för sig själva. Det finns massor av alternativ för alla plånböcker.

Hur tar man sig då enklast till Koh Lanta Thailand? Du kan antingen använda dig av en vanlig färja eller en bilfärja som tar dig hela vägen. Du kan antingen åka från Phi Phi-öarna, Ao Nang eller hamnen i Krabi. Det är svårt att säga hur mycket du behöver betala då det beror på vilka alternativ du väljer men Thailand överlag är ett billigt och enkelt land att resa runt i.

Sevärdheter på Koh Lanta

När du kommer fram till Koh Lanta så kommer du att ha otroliga stränder på västkusten av ön medan den östra sidan består mer av en fiskeby. Vill du ha något bekvämt eller föredrar du att utforska ön? Trots att öarna är populära resmål så finns det fortfarande massor av platser som inte blivit utforskade och bara väntar på att en äventyrlig själ ska komma och hälsa på.

Den längsta stranden på Koh Lanta heter passande nog Long Beach (den långa stranden) och den är omgiven av bedårande natur. Den här stranden är inte så långgrund men väl värd ett besök. Det har börjat byggas lite men än så länge har inga större projekt påbörjats. I söder har du Klong Kong Beach som inte har lika fin sand men istället bjuder på mer avslappnad stämning iväg från de största folkmassorna. Ba Kan Tieng Beach är också värd ett besök.

Thailand är ett populärt resmål

Koh Lanta är värt ett besök

Thailand har länge varit ett bra alternativ för de svenskar som föredrar att spendera sin semester på en plats där det är både billigt och bjuder på mycket sol. Koh Lanta fortsätter att dra turister men har blivit lite för turistigt för de som föredrar något mer genuint. Allt beror dock vart du beger dig, det finns fortfarande massor av platser där du får vara i fred och slipper de stora massorna av turister. Ge Koh Lanta en chans.